Logo

Οι Έγκυες Καπνίστριες Μεταφέρουν Ισχυρή Καρκινογόνο Ουσία
Οι νέες επιστημονικές μελέτες τώρα δείχνουν ότι μια ισχυρή καρκινογόνος ουσία το «ΝΝΚ» διαβιβάζεται άμεσα στο έμβρυο όταν καπνίζουν οι έγκυες γυναίκες.
Αυτή η επικίνδυνη ουσία μεταφέρεται από το στήθος της μητέρας που καπνίζει στο γέλα και επομένως στο νεογνό.
Αυτός ο νέος κίνδυνος, εκτός από τα επιβλαβή αποτελέσματα της νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα, τα οποία μεταφέρονται προς το αγέννητο έμβρυο, από τις έγκυες γυναίκες που καπνίζουν.
Η νικοτίνη είναι ιδιαίτερα εθιστική με έναν μακρύ κατάλογο δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία, ενώ το μονοξείδιο του άνθρακα μειώνει το ποσό οξυγόνου στο σώμα και τον εγκέφαλο του αναπτυσσόμενου εμβρύου.
Υπολογίζεται ότι ο καπνός του τσιγάρου περιέχει 2500 χημικές ενώσεις, εκ των οποίων τουλάχιστον 40 είναι γνωστές ως καρκινογόνες ουσίες.
Παρά αυτές τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις στην υγεία, υπολογίζεται ότι το 60% των γυναικών που καπνίζουν συνεχίζουν να το κάνουν ενώ είναι έγκυες
 
Το Κάπνισμα Αυξάνει Τους  Κολικούς Στα Βρέφη
Ο μητέρες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια ή και μετά την εγκυμοσύνη τους, αυξάνουν τον κίνδυνο έως και 20% να παρουσιάσουν τα μωρά τους κολικούς κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους, λένε οι ερευνητές.
Η νικοτίνη, σύμφωνα με μελέτες αυξάνει τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης στο αίμα όπου χρησιμοποιείται στη διαδικασία της πέψης , έτσι ώστε κάτι τέτοιο να οδηγεί σε επίμονο κλάμα του μωρού. Ο πανεπιστημιακός ερευνητής Mary-Jean του πανεπιστημίου Harvard έπειτα από έρευνα σε 12000 μωρά αναθεώρησε παλαιότερες μελέτες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μητέρες που καπνίζουν σε σχέση με τις μη καπνίστριες, διπλασιάζουν την πιθανότητα να παρουσιάσουν τα μωρά τους κολικούς διότι τα αυξημένα επίπεδα νικοτίνης επηρεάζουν την εντερική δραστηριότητα.
Οι κλασσικοί κολικοί εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις ώρες καθημερινά, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και οπωσδήποτε για τρεις εβδομάδες ενώ το πρόβλημα γίνεται οξύτερο στους δύο μήνες και εξαφανίζεται βαθμιαία μετά τους 4 μήνες. Άλλη έρευνα έχει δείξει, ότι μπορεί να προκληθεί ανικανότητα αφομοίωσης της πρωτεΐνης του γάλακτος σε μωρά οπού οι μητέρες καπνίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Το κάπνισμα επίσης από τις μητέρες έχει ήδη συνδεθεί με τα λιποβαρή μωρά, τα αναπνευστικά προβλήματα αλλά και το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου στα νεογέννητα.